Doelpuntenspektakel in Conference League-groep AZ: Legia verslaat Aston Villa

Eimert Pruis • 23:47, 21-09-2023 / Laatste Update: 07:00, 12-12-2023

Legia Warschau heeft in de Conference League in het 1e groepsduel Aston Villa met 3-2 verslagen. De Polen gaan over 2 weken op bezoek bij AZ. De Alkmaarders zelf verloren met 4-3 van Zrinjski en daardoor leverde de eerste 2 duels van Groep E liefst 12 doelpunten op.

Legia kwam al in de 3e minuut op voorsprong. Pawel Wszolek tikte van dichtbij raak op aangeven van Patryk Kun. 3 minuten later stond het alweer gelijk. Een afstandsschot van Nicolò Zaniolo belandde via doelman Kacper Tobiasz tegen de lat waarna Jhon Durán in de rebound raak kopte.

Digne maakt gelijk

In de 20e minuut stond de thuisploeg alweer op voorsprong door een doelpunt van Ernest Muci. Met een van richting veranderd schot was het ditmaal de Fransman Lucas Digne die gelijkmaakte.

Muci wordt held

De Albanees Muci, niet vaak basisspeler bij Legia, werd de held van de avond. Met links schoot hij in de 51e minuut de bal in de rechterhoek langs doelman Emiliano Martínez.