Dolle boel bij Spakenburg, dat Wesley Sneijder en Feyenoord in reacties noemt
i

ProShots

Dolle boel bij Spakenburg, dat Wesley Sneijder en Feyenoord in reacties noemt

Marcel Roes • 00:02, 01-03-2023 / Laatste Update: 03:40, 12-12-2023

De amateurs van Spakenburg dienden dinsdag een van de grootste bekershocks van de laatste jaren op. Utrecht werd in de kwartfinale verslagen met 1-4. Het is de 3e keer ooit dat een amateurclub de laatste 4 van het bekertoernooi bereikt.

Spits Floris van der Linden zei bij ESPN: "Mijn hamstrings en kuiten liepen helemaal vol, dan merk je dat het toch wel een hoger tempo is. Maar om heel eerlijk te zijn vond ik het niveauverschil wel meevallen. Pas in de laatste minuten begon ik er écht in te geloven. Toen wist ik: het gaat gebeuren".

Wesley Sneijder

Wimilio Vink maakte na een assist van Luuk Admiraal de openingsgoal. "Ik heb veel naar Sneijder gekeken, dus bedankt", zei hij.

"Zo maak ik ze wel vaker, hoor. Ik heb de tickets voor de Europa League al geboekt. Het maakt nu niet meer uit wie we krijgen in de halve finales, we winnen toch wel."

Feyenoord

Trainer Chris de Graaf: "Dat ik nu verantwoordelijk ben voor dit succes is geweldig. Wat nu? Ik hoop Feyenoord-uit. Ik heb goed contact met John de Wolf en kreeg al een appje van hem dat ik bij uitschakeling welkom was bij een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip, maar ik stuurde al terug dat we zelf in die halve finale zouden staan. Nu hoop ik dat we tegen Feyenoord moeten spelen."

Zaterdagavond volgt de loting. Feyenoord speelt woensdagavond tegen Heerenveen, Ajax moet donderdag op bezoek bij De Graafschap en PSV ontvangt ADO Den Haag.