Donny van de Beek hoopt met transfer op nieuwe kansen in Oranje: 'Alles is mogelijk'
i

AP

Donny van de Beek hoopt met transfer op nieuwe kansen in Oranje: 'Alles is mogelijk'

Jeroen Rooseboom • 17:11, 03-01-2024 / Laatste Update: 13:43, 07-01-2024

Donny van de Beek hoopt met zijn transfer naar Eintracht Frankfurt op een nieuw begin in zijn carrière. De Nederlander is door de Duitse club tot het eind van het seizoen gehuurd van Manchester United, met een optie tot koop.

"Het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en een nieuwe uitdaging. Ik heb het gevoel dat dit een goede plek voor me is", zei de 26-jarige Van de Beek woensdag bij zijn presentatie. Bij United voetbalde hij nauwelijks. Dit seizoen kwam hij maar 2 keer in actie voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Kansen bij Oranje

Van de Beek hoopt met de overstap naar Frankfurt ook op nieuwe kansen in Oranje. Komende zomer is het EK in Duitsland. "Alles is mogelijk, maar eerst ligt mijn focus op Eintracht Frankfurt. Iedereen wil in het nationale team spelen, maar ik moet eerst wedstrijden bij mijn club gaan spelen." De oud-middenvelder van Ajax kwam in 2021 voor het laatst in actie voor Oranje.

Frankfurt, dat 6e staat in de Duitse Bundesliga, kan Van de Beek aan het eind van het seizoen eventueel kopen. De nieuwe club van de middenvelder hervat de competitie op 13 januari met een wedstrijd tegen RB Leipzig.