Donny van de Beek debuteert met basisplaats en overwinning bij Eintracht Frankfurt
i

Getty Images

Donny van de Beek debuteert met basisplaats en overwinning bij Eintracht Frankfurt

Brian Vesseur • 18:36, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:50, 15-01-2024

Donny van de Beek krijgt bij Eintracht Frankfurt direct het vertrouwen wat hij bij Manchester United zo miste. Trainer Dino Toppmoller zette de Nederlandse middenvelder direct in de basis tegen RB Leipzig bij de hervatting van de Bundesliga. Van de Beek won met 1-0 van Xavi Simons.

De enige treffer viel al na zeven minuten. Ansgar Knauff liep een perfecte voorzet van Niels Nkounkou binnen. Van de Beek speelde uiteindelijk net iets meer dan een uur. Simons deed de hele wedstrijd mee.

Manchester United

De 26-jarige Van de Beek kwam tot slechts één wedstrijd in de Premier League en één wedstrijd in de Engelse beker voor Manchester United dit seizoen. In totaal kwam hij tot 21 minuten, waarvan slechts twee in dat Premier League-duel. In de laatste acht competitiewedstrijden zat hij telkens wél op de bank, maar liet Erik ten Hag hem niet invallen.

Plekje bij Oranje

Bij Eintracht Frankfurt hoopt Van de Beek weer veel te spelen en zich mogelijk nog net op tijd in de kijker van Ronald Koeman te spelen. De bondscoach gaat zich de komende maanden buigen over de beste selectie voor het EK 2024 in Duitsland.

17-jarige Nederlander

De 17-jarige Yannick Eduardo zat de hele wedstrijd op de bank bij Leipzig. De Nederlandse spits zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie. In de Youth League en bij Leipzig onder 19 scoort hij aan de lopende band. Ook speelt Eduardo bij Nederland onder 18.