Donny van Iperen kan weer een beetje praten na lange coma: 'Een klein wonder'
i

Pro Shots

Donny van Iperen kan weer een beetje praten na lange coma: 'Een klein wonder'

Joris Kaper • 17:33, 17-09-2022 / Laatste Update: 04:36, 12-12-2023

Hoopvol nieuws uit het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Voetballer Donny van Iperen, die door een botsing met een keeper lange tijd in coma lag, kan sinds 2 weken weer praten.

Zijn broer Joey van Iperen noemt het een klein wonder. De oud-speler van onder meer AZ, SC Cambuur, Telstar en Go Ahead Eagles is tegenwoordig actief bij FC Zimbru in Moldavië en belandde 6 weken geleden in coma na een ongelukkige botsing met de keeper van tegenstander Dinamo-Auto.

Kasplantje

Broer Joey: "Het zag er niet goed uit en ik hield rekening met een kasplantje", aldus de broer van Donny in het AD. "De eerste 2 dagen hebben we echt gevreesd voor zijn leven. Maar nu kan hij weer wat praten. Weliswaar maar een paar woordjes en beslist nog geen lange zinnen. En het is nog vrij onsamenhangend. Maar het begin is er. Hij zei zelfs 'yes' op de vraag van een verpleegster. Dat is geweldig nieuws."

Herstel

In hoeverre de 27-jarige voetballer herstelt, durft Joey van Iperen op dit moment geen uitspraken over te doen: "We hopen natuurlijk dat Donny ooit weer op het veld staat. Maar je moet ook reëel zijn. Dat zou een wonder zijn. Het zou daarom al mooi zijn als Donny er niks aan over houdt." De verwachting is dat de centrale verdediger nog minimaal 1 jaar moet revalideren.

De familie is inmiddels een crowdfundingsactie gestart met als doel 100.000 euro op te halen.