Donyell Malen juicht na zijn treffer tegen FC Köln © Getty Images

Donyell Malen juicht na zijn treffer tegen FC Köln.

Donyell Malen en Ian Maatsen stelen de show bij FC Köln - Borussia Dortmund

17:38, 20-01-2024 / Laatste Update: 18:29, 20-01-2024

Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag met 4-0 gewonnen op bezoek bij FC Köln. De jarige Donyell Malen was de matchwinner met twee doelpunten. Ian Maatsen was ook belangrijk voor Dortmund, hij gaf een puntgave assist op Malen bij de 3-0.

Donyell Malen positioneerde zichzelf goed op de penaltystip, waar de rest op de vijfmeterlijn stond. Hij werd goed gedekt, maar schudde zichzelf keurig los. Julian Brandt legde de bal perfect voor hem neer waar Malen uit de stuit de bal precies in de verre hoek kon plaatsen. Dortmund op 1-0 in Köln!

Geldmuntjes

Direct na de goal werd er een protest gedaan door de Köln- en Dortmundfans. De Bundesliga is in gesprek met verschillende partijen om de competitie te vercommercialiseren. Hierdoor zou alles een stuk duurder worden en daar zijn de fans van Köln en Dortmund fel op tegen. Er werden eerst door de harde kern van de thuisploeg chocolademuntjes op het veld gegooid. Toen zij klaar waren en de wedstrijd bijna hervat kon worden, gooiden de fans van Dortmund ook nog een boel munten het veld op. Inmiddels is de wedstrijd weer bezig.

Nederlands doelpunt

Na de rust kwam Dortmund op een 2-0-voorsprong nadat Jadon Sancho een penalty had meegekregen, Niklas Füllkrug schoot de bal in de goede hoek. Maar de fans van Dortmund gingen pas echt op de banken bij de 3-0, volledig van Nederlandse makelij! Ian Maatsen onderschepte de bal na goed druk zetten op eigen helft en gaf een geweldige steekpass op Malen van zo'n 40 meter afstand. Malen kon vervolgens bij de één op één zijn tweede van de dag maken. Wat een verjaardag voor de scorende Nederlander.