Drama: dit beschamende moment wacht Chelsea als er niet gescoord wordt tegen Brighton
i

Pro Shots

Drama: dit beschamende moment wacht Chelsea als er niet gescoord wordt tegen Brighton

Yvo van Dorst • 18:22, 25-09-2023 / Laatste Update: 18:00, 11-12-2023

In Nederland is de start van Ajax natuurlijk het gesprek van de dag op voetbalgebied, maar in Engeland gaat het veel over de horrorstart van Chelsea. De Londenaren gaven deze zomer weer honderden miljoenen euro's uit en braken met de transfer van Moises Caicedo het Champions League-record, maar gewonnen werd er in de competitie alleen van promovendus Luton Town.

Aanstaande woensdag speelt Chelsea tegen Brighton & Hove Albion voor de FA Cup en daar kan de ploeg van trainer Mauricio Pochettino een onvervalst dieptepunt bereiken. Als ze daar namelijk niet weten te scoren, dan heeft de club geen enkel doelpunt gemaakt in de maand september. Dan zal de goal van de maand dus gekozen moeten worden uit trainingsgoals, als de spelers ze daar wel maken.

Crisis

Chelsea kende vorig jaar al een dramatisch seizoen, maar ook de huidige jaargang is dus erg slecht begonnen. In de eerste speelronde werd gelijkgespeeld tegen Liverpool en daarna werd er verloren van West Ham United. Vervolgens werd er gewonnen van Luton Town, maar daarna werd er niet meer gescoord tegen Nottingham Forest, Bournemouth en Aston Villa. Chelsea staat nu 14e in de Premier League.