Drama voor HSV! 95 minuten lang gepromoveerd, dan maakt concurrent Heidenheim de winnende

Bart van der Wijst • 19:42, 28-05-2023 / Laatste Update: 05:15, 12-12-2023

Hamburger SV leek terug in de Bundesliga. Maar liefst 95 minuten lang stond de ploeg op promotie naar het hoogste niveau, maar op het andere veld maakte 1. FC Heidenheim in de 99e minuut de 3-2 tegen Jahn Regensburg. Daardoor gaan zij en niet HSV naar de Bundesliga. HSV moet naar de play-offs.

Al na 3 minuten maakte Jean-Luc Dompé het enige doelpunt in de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Sandhausen. Daarna begon het nagelbijten voor de HSV-fans.

Promotie!

Bij rust stond het 0-0 bij Regensburg - Heidenheim. Die stand was na de vroege 1-0 voldoende voor HSV om te promoveren. Maar nadat Prince Osei Owusu kort na de break 2 keer scoorde namens de thuisploeg kwam promotie wel heel dichtbij.

Toch keerde de spanning snel terug nadat Benedikt Saller een eigen doelpunt maakte. In de blessuretijd kreeg Heidenheim nog een penalty. Jan-Niklas Beste maakte er 2-2 van. Met samengeknepen billen keken of luisterden de HSV-fans naar de wedstrijd in Regensburg.

Toch niet..

Daar bleven ze maar doorvoetballen. Na de nodige mogelijkheden voor de uitploeg viel uiteindelijk in minuut 99 de bevrijdende 3-2. Tim Kleindienst maakte via de kluts de goal: dolle vreugde in het uitvak, verdriet bij heel Hamburger SV. Zij gaan met VfB Stuttgart bepalen wie er volgend seizoen in de Bundesliga speelt.