Drentse amateurvoetballer speelde tegen Mo Salah: 'Er was geen dreiging'
i

Getty Images

Drentse amateurvoetballer speelde tegen Mo Salah: 'Er was geen dreiging'

Matthijs Nijhuis • 09:17, 21-11-2023 / Laatste Update: 13:34, 07-01-2024

Ibrahim Sillah staat normaal op het middenveld bij tweededivisionist ACV Assen, maar afgelopen weekend werd hij opgeroepen voor Sierra Leone. Het elftal speelde tegen Egypte in de Afrikaanse WK-kwalificaties. Sillah kwam dus zomaar tegenover Liverpool-ster Mohamed Salah te staan: "Ik krijg er soms gewoon kippenvel van."

Sillah blikt in het AD terug op de bijzondere wedstrijd: "Vanmorgen op bed dacht ik bij mezelf: oh man, ik heb tegen Salah gespeeld. Daar heb ik geen woorden voor." Egypte won de wedstrijd met 2-0 dankzij 2 doelpunten van Trézéguet.

Veldbestormer

De droomwedstrijd van Sillah werd wel even verstoord door een veldbestormer. Iemand uit het publiek wilde íets te dichtbij Salah komen. "Er was verder geen dreiging", meent Ibrahim. "Dit soort dingen gebeuren in Europa ook bij topspelers." Op beelden is te zien hoe Salah door een klein leger van het veld wordt geëscorteerd.

Sillah gaat de wedstrijd hoe dan ook niet snel vergeten: "Ik moet een goede foto hebben en die ga ik in mijn kamer zetten. Zodat ik later als ik kinderen heb, kan zeggen dat ik tegen zo’n speler heb gespeeld als amateurvoetballer."