Duel tussen Engeland en Albanië gaat misschien niet door: veiligheid spelers niet gegarandeerd
i

BELGA

Duel tussen Engeland en Albanië gaat misschien niet door: veiligheid spelers niet gegarandeerd

admin • 16:49, 25-03-2021 / Laatste Update: 14:58, 07-01-2024

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Albanië en Engeland gaat misschien niet door. In een statement aan Albanian Daily News laat de Albanese voetbalbond weten dat, door een eventueel gebrek aan beschikbare politieagenten, de veiligheid van spelers en staf niet kan worden gegarandeerd.

Het duel in hoofdstad Tirana stond voor zondag 28 maart op het programma.

Achter gesloten deuren

Daarnaast wordt in de verklaring van de bond ook aangegeven dat het annuleren van de wedstrijd 'dramatisch’ zou zijn voor Albanië. Na overleg tussen de politie en de voetbalbond is nu het idee om het duel met Engeland achter gesloten deuren te spelen. Verwacht wordt echter dat kroegen vol zullen zitten.

Verzoek afgewezen

Eerder had de Albanese minister Edi Rama een verzoek van de voetbalbond om 30 procent van de stadioncapaciteit te vullen met supporters afgewezen. Dat zou gaan om 6500 supporters die ingeënt zouden zijn tegen het coronavirus.

Oplossen

"We proberen op dit moment de situatie op te lossen met de autoriteiten. Het is iets dat we snel hopen op te lossen", aldus Andi Vercani, lid van de Albanese voetbalbond, tegen The Sun. De Engelse ploeg, onder leiding van trainer Gareth Southgate, zal zaterdag in Albanië aankomen.