Duimpje omhoog voor S-P-A-R-T-A! Kasteelclub gaat voor Europa na winst in Rotterdamse derby

Eimert Pruis • 15:07, 05-03-2023 / Laatste Update: 21:16, 08-01-2024

S-P-A-R-T-A! Horen we dit volgend seizoen in Europa? De Kasteelclub won zondagmiddag eenvoudig de Rotterdamse derby bij Excelsior met 4-1. Op het kunstgras kon Sparta vooral in de 2e helft goed uit de voeten onder aanvoering van de uitblinkende cornerspecialist Vito van Crooij.

Sparta heeft na 24 wedstrijden liefst 40 punten en staat 6e in de Eredivisie. Die plek geeft aan het eind van de rit recht op play-offs voor Europees voetbal. Excelsior blijft angstvallig omlaag kijken. De ploeg van trainer Marius Dijkhuizen staat nog op de veilige 15e plaats met 2 punten meer dan nummer 16 FC Emmen.

Aanvoerder Excelsior geeft het slechte voorbeeld

Sparta werd in het Van Donge & De Roo Stadion op weg geholpen door Redouan el Yaakoubi. De Excelsior-aanvoerder gleed een voorzet van Spartaan Tobias Lauritsen in het eigen doel. Couhaib Driouech, die al vroeg was ingevallen voor de geblesseerde Marouan Azarkan, bracht vlak voor rust de spanning terug met een leep balletje.

Spartaans kwartiertje

In de 2e helft zette Sparta snel aan. In een kwartiertje was de wedstrijd beslist via doelpunten van Koki Saito, Lauritsen en Bart Vriends. Van Crooij was de aangever bij de laatste 2 doelpunten. Tegen zijn ragfijne corners hoefde je alleen je hoofd te zetten.

Lauritsen is het middelpunt van een Spartaans feestje. De spits was betrokken bij 3 van de 4 goals.