Duitse keeper Manuel Neuer over ontmoeting met Spanje op WK: 'Slechte ervaringen'
i

Getty Images

Duitse keeper Manuel Neuer over ontmoeting met Spanje op WK: 'Slechte ervaringen'

Sjors Tanis • 22:42, 01-04-2022 / Laatste Update: 07:21, 12-12-2023

In Duitsland werd niet onverdeeld positief geoordeeld over de loting van het wereldkampioenschap voetbal, die het land koppelde aan onder meer Spanje. "We wisten dat er zeker een hele sterke tegenstander uit de bus zou komen", zegt doelman Manuel Neuer.

"Het is Spanje geworden. We hebben slechte ervaringen met deze tegenstander. Maar ik weet zeker dat we niet nog een keer dezelfde fout maken die we in het verleden hebben gemaakt." Neuer doelde daarmee op de eerdere nederlaag van 6-0 in de Nations League tegen Spanje.

'Nieuwe weg ingeslagen'

Duitsland speelde eerder deze week in een oefenduel nog gelijk tegen Oranje. Neuer: "We zijn met een nieuwe bondscoach een nieuwe weg ingeslagen. Het gaat goed. Gelukkig hebben we nog een flinke tijd om ons beter voor te bereiden. Die tijd gaan we benutten. Maar we kijken ook met veel vertrouwen uit naar het WK."

Verder spelen ook Japan en de winnaar van de play-offs tussen Costa Rica en Nieuw-Zeeland in de Duitse groep. Neuer: "Het is duidelijk dat we vanaf dag 1 bij de les moeten zijn. We willen al onze wedstrijden winnen. Dat zal onze instelling zijn." Een favoriet voor de eindzege van het toernooi wilde hij niet noemen. "Daarbij spelen factoren een rol die nu nog niet zijn in te schatten. Bijvoorbeeld de vorm van de dag."