Duitse media na oefenduel met Oranje: ‘Neerbuigende Louis van Gaal kreeg weer gelijk’
i

ANP / EPA

Duitse media na oefenduel met Oranje: ‘Neerbuigende Louis van Gaal kreeg weer gelijk’

Sjors Tanis • 12:10, 30-03-2022 / Laatste Update: 05:19, 12-12-2023

De Duitse media kunnen prima leven met het gelijkspel van Die Mannschaft tegen het Nederlands elftal (1-1). "Duitsland speelde lange tijd goed, maar raakte in het laatste half uur de draad kwijt", schrijft Bild.

"Zelfs Hansi Flick kan niet elke wedstrijd winnen In de 9e wedstrijd onder zijn leiding was er voor het eerst geen zege.”

Lees ook: Oranje boort zichzelf zege tegen Duitsland door de neus: ‘Nederland drong aan op VAR’

Kicker

Ook voetbaltijdschrift Kicker was tevreden over ‘de 1e echte test’ voor het elftal van Flick. "De goede weg is ingezet, maar er zijn nog wel verbeteringen mogelijk. Want in de 2e helft kwamen zwakke punten naar voren die niet aan het licht kwamen tegen tegenstanders van mindere kwaliteit: vooral toen Nederland het tempo opvoerde en scherpe passes tussen de linies speelde, kreeg de Duitse verdediging problemen. De kansen van de gastheren, die na de verdiende gelijkmaker van Steven Bergwijn in blessuretijd dichter bij de overwinning waren, spraken voor zich.”

"Steven Bergwijn voorkwam dat Flick won van Louis van Gaal, die hij vooraf meerdere keren als rolmodel bestempelde", schrijft tv-zender ZDF. "In de slotfase dreigde de ontmoeting zelfs te kantelen. Toen Oranje tegen het einde het vuur hoger zette, had het Duitse team geluk nodig en hulp van de videoscheidsrechter.”

"Duitsland speelde lange tijd goed, maar raakte in het laatste half uur de draad kwijt en mocht van geluk spreken dat de strafschop voor Nederland werd teruggedraaid", aldus tv-zender ARD

'Tennisvoetbal'

De Süddeutsche Zeitung spreekt over ‘tennisvoetbal', omdat de bal razendsnel van de ene kant van het veld naar de andere ging. De krant stond even stil bij de openingstreffer van Thomas Müller. "Die liet ook weer zien wat er zo boeiend is aan de coach Van Gaal, naast zijn spectaculaire fascinatie voor zichzelf. Van Gaal is mogelijk de enige manager ter wereld die een doelpunt kan incasseren en daarmee zijn eigen gelijk bewijst. Voor de wedstrijd zei hij immers neerbuigend dat als hij Hansi Flick was, hij zeker Müller op zou stellen. Die zou immers bijzonder gemotiveerd zijn om tegen hem te spelen, zijn ontdekker.” De middenvelder brak in 2009 onder Van Gaal door bij Bayern München en speelde sindsdien meer dan 600 wedstrijden voor de recordkampioen.

"Het was een topwedstrijd voor de toeschouwers”, zei bondscoach Flick zelf. "De intensiteit was hoog en we hielden de tegenstander 60 minuten lang onder druk. De ploeg verdient een groot compliment voor het spel, dat was moedig, verfrissend en zelfbewust. Met de 1-1 kunnen we tevreden zijn, al hadden we liever gewonnen.”