Duitse media ROAST Hansie Flick na 4-1 nederlaag: 'Tentoonstelling van alles dat fout gaat'
i

Getty Images

Duitse media ROAST Hansie Flick na 4-1 nederlaag: 'Tentoonstelling van alles dat fout gaat'

Matthijs Nijhuis • 13:11, 10-09-2023 / Laatste Update: 06:58, 08-01-2024

Het is crisis in het Duitse voetbal. Het nationale elftal was al een tijdje aan het verzaken, maar zaterdagavond deelde Japan in een oefenwedstrijd echt een flinke tik uit: 4-1. De Duitse media haalt uit naar hoofdtrainer Hans-Dieter Flick, die verantwoordelijk wordt gehouden voor deze blamage.

Na het mislukte WK van afgelopen winter speelde onze oosterburen 6 oefenwedstrijden. De pot tegen Peru leverde nog een overwinning op, maar Die Mannschaft werd ingemaakt door België, Polen én Colombia en kwam tegen Oekraïne niet verder dan een gelijkspel. Zaterdag was de kers op de apfelstrudel, doordat Japan een 4-1 zege boekte, mede dankzij een goaltje van Feyenoorder Ayase Ueda.

Een vernedering

In de Duitse pers moet Hansie Flick boeten voor zijn team. 'Flick staat voor zijn einde', luidt de kop van BILD. "Als dit ons EK-team is, moeten we zeer ongerust en bang zijn. Alleen een wonder tegen wereldkampioen Frankrijk (oefenduel van komende dinsdag, red.) kan Flick nog redden." ‘De Duitse crisis duurt voort’, concludeerde Kicker. Ook in de Frankfurter Allgemeine zijn ze het vertrouwen lang en breed verloren: "De wedstrijd werd een tentoonstelling van alle dingen die fout gaan in het Duitse voetbal. Iedere Duitser zal zich afvragen of Flick nog wel de juiste bondscoach is."

Flick wil verder

Ondanks de nederlaag tegen Japan ziet Flick zichzelf nog steeds als beste keus voor voor het Duitse elftal. Na de wedstrijd zei hij dat hij nog steeds de juiste man is voor de job. De fans op de tribunes hadden andere plannen en riepen om zijn vertrek.