'Duitse voetballer uit de Bundesliga aangehouden op Ibiza vanwege verkrachting 18-jarig meisje'
i

Getty Images

'Duitse voetballer uit de Bundesliga aangehouden op Ibiza vanwege verkrachting 18-jarig meisje'

Bart van der Wijst • 14:13, 11-06-2022 / Laatste Update: 23:03, 11-12-2023

Een Duitse voetballer uit de Bundesliga heeft zijn handjes op Ibiza niet thuis kunnen houden. Dat meldt The Sun. De voetballer is samen met een andere Duitser aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarig meisje.

De 18-jarige dame werd verkracht in een villa in San Jose, nabij het vliegveld van het eiland. Zij moest daardoor ook naar het ziekenhuis en schakelde uiteindelijk de politie in. Woensdag werd de voetballer samen met de andere verdachte aangehouden.

Wat nu?

Achter gesloten deuren wordt nu bepaald of de heren op borgtocht vrij worden gelaten in afwachting van een lopend strafrechtelijk onderzoek of dat ze in voorlopige hechtenis blijven. Een woordvoerder van de Guardia Civil bevestigde: "2 Duitse staatsburgers zijn gearresteerd nadat een vrouw de politie had verteld dat ze seksueel was misbruikt op Ibiza."

Een goed geplaatste bron wist te vertellen dat het ging om een voetballer uit de Bundesliga. Om wie het precies gaat is niet bekend, wel zou de speler onlangs zijn contract bij de club hebben verlengd.