Duitsland laat tegen Letland even zien hoe je moet uitzwaaien

Eimert Pruis • 00:35, 08-06-2021 / Laatste Update: 19:58, 13-12-2023

Duitsland heeft even laten zien hoe je een uitzwaaiwedstrijd moet spelen. Met Duitse gründlichkeit zwaaide Die Mannschaft uit met 7 doelpunten tegen Letland. De laatste wedstrijd op weg naar het EK werd zodoende met 7-1 gewonnen.

De Duitsers hebben er zin in. Overal wordt Duitsland overgeslagen bij het noemen van de EK-favorieten. Sterker nog, Duitsland wordt heel veel getipt als het land wat juist zwaar onder hun kunnen gaat presteren. Duitsland trekt zich niets aan van al die negatieve sentimenten en walsten speels over de Letten heen.

Geen excentriciteit

De Duitse bondscoach Joachim Löw doet niet gek. Hij heeft geen grote excentrieke sterren in zijn team, maar vooral harde werkers die ook nog eens heel goed kunnen voetballen. In een duidelijke 433 trad Die Mannschaft aan. Good old Thomas Müller lijkt gekozen te zijn voor de spitspositie.

Gosens

De halve Nederlander Robin Gosens opende het bal in de 19de minuut. Vervolgens breidden Ilkay Gündogan, Müller en Serge Gnabry de score verder uit. Ondertussen hielp keeper Roberts Ozols ook nog een handje door een bal van Gnabry in zijn eigen doel te werken. Iedereen kreeg de gelegenheid een doelpunt te maken, zoals het hoort bij een uitzwaaiwedstrijd.

Geen echte afgang

In de tweede helft bleef Letland een echte afgang bespaard. Invaller Timo Werner liet nog even zien in vorm te raken en ook vleugelflitser Leroy Sané scoorde. Aleksejs Saveljevs maakte de eretreffer.

Poule des Doods

Duitsland is op het EK ingedeeld in Poule F, de zogeheten Poule des Doods. Frankrijk, Portugal en Hongarije zijn de tegenstanders. Duitsland begint meteen lekker op 15 juni met de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk.