Dumfries blinkt uit in Derby della Madonnina, maar ziet Giroud uitgroeien tot held van Milan
i

Getty Images

Dumfries blinkt uit in Derby della Madonnina, maar ziet Giroud uitgroeien tot held van Milan

Eimert Pruis • 20:56, 05-02-2022 / Laatste Update: 00:45, 12-12-2023

Denzel Dumfries heeft ook in de Derby della Madonnina zich van zijn beste kant laten zien. De vleugelsneltrein dacht zelfs te scoren, maar zijn kopgoal werd afgekeurd. Inter leek ook op weg naar de zege in de Milanese derby, maar rekende niet op Olivier Giroud. Good old Giroud kreeg 2 buitenkansjes en die zijn wel besteed aan de Franse spits: 1-2.

En dus maakt Milan de strijd om het kampioenschap in de Serie A weer heel boeiend. Al blijft Inter wel aan kop. De regerend kampioen heeft 1 punt meer dan Milan en een wedstrijd minder. Napoli volgt 4 punten achter Inter.

De Vrij was Giroud lang de baas

Stefan de Vrij had Giroud lang in de tang. Milan zelf kon ook lang maar weinig klaarspelen. Vanaf minuut 1 ging Inter vol op zoek naar de overwinning. Dumfries torende in het begin hoog boven iedereen uit en kopte de bal binnen in de korte hoek. Hij schreeuwde het uit op z'n Dumfries, maar een schel geluid klonk uit het fluitje van de scheidsrechter: buitenspel!

Inter zat er niet lang mee. Ivan Perisic kon het net ook vinden en deze keer gooide de scheids geen roet in het eten. De Vrij en Dumfries hadden ondertussen verdedigend weinig te doen. Het gemis van Zlatan Ibrahimovic leek Milan duidelijk te voelen.

Giroud doet Ibra even vergeten

Leek, want een kwartier voor tijd kreeg Giroud plots de bal voor de voeten. Inter scoorde maar niet de 2-0 en dus gaat zo'n bal er wel in aan de andere kant. Uit het niets was het 1-1 en hoop doet leven, zeker bij Milan. Dat had opeens weer vertrouwen in een goede afloop. De plots gevonden aanvalslust leverde ook snel de voorsprong op. Weer was het Giroud, die opstond nu Ibra buitenspel staat (met een blessure).

Pijnlijk voor De Vrij en Dumfries. De Vrij kon niet veel doen aan de tegengoals en Dumfries speelde ook in de Derby della Madonnina uitstekend. Zijn strijd met Theo Hernandez moest zijn concurrent in de slotfase bekopen met ROOD.

Dumfries heeft zijn plekje bemachtigd

Het leverde voor Dumfries en De Vrij alleen nul komma nul dingen op. Behalve dat Dumfries inmiddels zijn plekje heeft veroverd en zich weer mag gaan klaarmaken voor de volgende wedstrijd. De strijd om de landstitel is namelijk levendiger dan ooit.