Dumfries met Milan-maestro Leão in zijn zak naar CL-finale: 'Volg hem zo ook naar zijn auto'
i

AFP

Dumfries met Milan-maestro Leão in zijn zak naar CL-finale: 'Volg hem zo ook naar zijn auto'

Trevor Wagener • 10:26, 17-05-2023 / Laatste Update: 08:34, 12-12-2023

Oranje-international Denzel Dumfries plaatste zich dinsdagavond met Internazionale voor de finale van de Champions League. I Nerazzurri was over 2 duels veel sterker dan stadgenoot AC Milan. Dumfries kreeg dinsdag de taak om Milan-uitblinker Rafael Leão onschadelijk te maken, wat hem uitstekend lukte!

10 jaar terug liep Dumfries nog rond in de A-junioren van amateurclub Barendrecht. Inmiddels staat de Nederlander in de finale van de Champions League.

Van 'in weide knollenvelden' naar wereldpodia

"Dat wist ik toen nog niet, maar het is wel iets waar je altijd hard voor gewerkt hebt", zei de verdediger bij RTL 7. "Het is fantastisch dat je op dit podium mag acteren. We gaan nu naar Istanbul om te winnen ook."

AC Milan moest in de return een achterstand van 2 goals goedmaken. Daarbij vestigde het de hoop op uitblinker Leão. Aan Dumfries de taak om hem onschadelijk te maken en daar slaagde hij in. De Portugees loste geen 1schot op doel, gaf 0 aangekomen voorzetten en 0 aangekomen steekpasses.

Na afloop kreeg Dumfries de vraag of hij ook nog met Leão meeloopt naar zijn auto na de wedstrijd. "Dan is er kans dat ik hem nog volg ja", grapte de back.

Dumfries over Leão

"Nee het is natuurlijk een geweldige speler. Hij is heel belangrijk voor hen en het was aan mij de taak om hem vandaag onschadelijk te maken. Ik heb veel respect voor hem, het is altijd lastig om tegen hem te spelen. Je speelt wel je eigen spel, maar van tevoren weet je ook dat je 2-0 voor staat, dus dan is het ook niet zo dat je volle bak moet aanvallen. Je moet dan gecontroleerd spelen en dat hebben we als team gedaan", ging Dumfries verder.

Uiteindelijk werd het een wedstrijd met veel overtredingen, weinig goed voetbal en een flink gebrek aan kansen. Toch is de wingback vooral blij met het resultaat. "Mijn 1e taak is verdedigen. Ik ben een verdediger. Met zo'n pot als deze vandaag moet je dat ook kunnen lezen. In Italië leer je dat heel goed, hoe je een wedstrijd dood kunt maken. Dat hebben we vandaag gedaan."

Zomaar

Door de zege staat Inter 10 juni in de finale van de Champions League in Instanbul. Dumfries geniet van het spelen van wedstrijden op het hoogste niveau. "Deze wedstrijden gaan op de automatische piloot. De sfeer in het stadion, daar kun je alleen maar van genieten. Dan word je door de supporters omhoog gestuwd."