Dusan Tadic draagt toch wel de OneLove-band in De Klassieker
i

Pro Shots

Dusan Tadic draagt toch wel de OneLove-band in De Klassieker

Noah Hoogenboezem • 14:21, 13-03-2023 / Laatste Update: 22:03, 11-12-2023

Dusan Tadic draagt aanstaande zondag in De Klassieker toch gewoon de speciale OneLove-band. Een woordvoerder van Ajax bevestigt dit aan het ANP. Eerder ging het bericht rond dat zowel Tadic als Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü de zeskleurenband niet om zouden doen, maar Tadic doet dit dus wel.

Ajax zegt tegen het ANP dat de club de actie steunt: "Tadic draagt komend weekend de OneLove-band. Ajax is vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving." Bij de vorige OneLove-actie droeg Tadic de band ook, maar deed zijn normale aanvoerdersband eroverheen. Daardoor was de OneLove-band nauwelijks te zien. Het is nog onduidelijk of hij dat deze keer weer gaat doen.

Feyenoord zoekt naar oplossing

Het statement van Ajax zorgt ervoor dat Feyenoord en Kökçü alleen staan bij het bedenken van een andere actie. Kökçü weigert namelijk wel om de band te dragen, omdat hij niet het uithangbord van de actie wil zijn. Bij het vorige actieweekend was Gernot Trauner voor 1 keer de aanvoerder, maar na de wedstrijd tegen FC Volendam zei Kökçü tegen de NOS dat hij deze keer wel gewoon de aanvoerder zal zijn.

Net als de aanvoerders van Jong #Ajax en Ajax-zaterdag bij hun wedstrijden draagt @DT10_Official komend weekeinde in de Klassieker gewoon de OneLove-band. Dat laat een woordvoerder van de club weten. #ajafey

— Mike Verweij (@MikeVerweij) March 13, 2023