🎥 | Dusan Tadic en Sebastian Szymanski beslissen Turkse topper

Bart van der Wijst • 22:11, 09-12-2023 / Laatste Update: 04:11, 08-01-2024

Fenerbahçe heeft zaterdagavond met 3-1 gewonnen op bezoek bij Besiktas. De topper werd beslist door Dusan Tadic en Sebastian Szymanski. Tadic benutte én miste een penalty en gaf een assists. De Pool Szymanski scoorde de bevrijdende 3-1. Die schitterende goal zie je hierboven.

Het regende doelpunten, kaarten en penalty's in Tüpraş Stadyumu in Istanboel. Edin Dzeko opende de score op aangeven van Tadic. Niet veel later maakte Alex Oxlade-Chamberlain de gelijkmaker vanaf de stip.

VAR'en

Na een klein uur spelen kreeg ook Fener een penalty. Scheidsrechter Atilla Karaoglan zag zelf niet dat Szymanski ondersteboven werd geschopt, de VAR wel. Penalty dus. Die werd kalmpjes benut door Tadic.

Ook in de blessuretijd mocht Tadic nog een penalty nemen. Zelfde hoek, niet hetzelfde recept. Mert Günok stopte de strafschop. Even later maakte Szymanski aan alle onzekerheid een einde. De oud-Feyenoorder knalde heel hard de 3-1 binnen.

Kaarten

Arbiter Karaoglan had het druk. Hij deelde 9 gele kaarten uit. Daarvan waren er 5 voor Besiktas, de andere 4 voor Fenerbahçe.

Spanning

Fenerbahçe kwam door de overwinning weer gelijk qua punten met aartsrivaal Galatasaray. Die ploeg won vrijdag van subtopper Adana Demirspor, dat eerder deze week Patrick Kluivert zag vertrekken. Fenerbahçe en Galatasaray hebben allebei 40 punten na 15 wedstrijden.