Dusan Tadic gaf overvallers een elleboogstoot: 'Ik zou mijn trots nooit opgeven'
i

Pro Shots

Dusan Tadic gaf overvallers een elleboogstoot: 'Ik zou mijn trots nooit opgeven'

Bart van der Wijst • 16:59, 17-09-2022 / Laatste Update: 02:14, 08-01-2024

Dusan Tadic beleefde eind juli een griezelige avond. Na een etentje met een vriend werd hij aangevallen door overvallers, die hem met een tracker hadden gevolgd. Zij waren hoogstwaarschijnlijk op jacht naar het horloge van de Ajacied, die terug knokte en zo de overvallers verdreef. In een uitgebreid interview met De Telegraaf reageert Tadic op die avond.

"Bij thuiskomst probeerden 2 mannen me aan te vallen, waarna ik in een volle sprint van 400 meter ben weggerend", aldus Tadic, die uit zijn maatpak scheurde en nette schoenen droeg. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in mijn hoofd toch wel een tijdje mee bezig geweest ben. Ik was heel even in shock, maar daarna vooral verbaasd dat iemand me dit wilde aandoen."

Vechten

Tadic werd al snel achterhaald door de overvallers, die op de scooter waren. Daarna volgde een vechtpartij. "Ik heb een paar punches uitgedeeld. Door naar links en rechts te bewegen, dreef ik ze een beetje uit elkaar, waarna ik hun leider eerst klappen heb gegeven. De ander pakte me van achter bij mijn keel, maar kon ik een elleboogstoot geven. Daarna ben ik er weer sprintend vandoor gegaan en was ik ze kwijt", blikt hij terug.

"Achteraf komt pas het besef dat het ook heel anders had kunnen aflopen. Maar op het moment zelf zit je vol met adrenaline en ga je het gevecht aan. Al hadden ze 3 vuurwapens gehad, ik zou mijn trots nooit opgeven. Ik ben in Servië geboren en als kind heb ik veel gevochten. Ik voelde me goed en sterk. Maar daarna denk je: oef, wat was dit?"

Tadic speelde in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5 verlies) met pleisters om zijn vingers, dat kwam door wondjes die hij opliep bij het gevecht.