Dusan Tadic na absolute hoofdrol tegen Portugal: 'We hebben gedomineerd!'
i

EPA

Dusan Tadic na absolute hoofdrol tegen Portugal: 'We hebben gedomineerd!'

Trevor Wagener • 10:28, 15-11-2021 / Laatste Update: 22:53, 07-01-2024

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic is gevoelsmatig in de 7e hemel. De spelmaker van Servië leidde zijn land zondagavond met een goal en een assist in Lissabon naar een zege op Portugal (1-2). Hiermee kwalificeerde Servië zich voor het WK van volgend jaar in Qatar.

"Alle Serviërs kunnen blij en trots zijn", zei Tadic na afloop. "We begonnen slecht, maar dat hield ons niet tegen." Renato Sanches kwam na twijfelend optreden van Nemanja Gudelj al vroeg op het scoreformulier. Daarna kwam Servië terug.

'Pak wereldcup!'

"Het was aan ons om rustig te blijven, de bal in de ploeg te houden en Portugal te slim af te zijn. Dat is gelukt", aldus een blije Tadic. Na een halfuur maakte hij - met hulp van Portugal-keeper Rui Patrício - de 1-1. In de slotminuut assisteerde hij Aleksandar Mitrovic, die met de kop voor 1-2 zorgde.

Tadic loofde bondscoach Dragan Stojkovic. De trainer werd eerder dit jaar aangesteld. "Dragan bracht de lach bij ons terug. Ik hoop dat hij lang blijft", rondde de 32-jarige Tadic af. "We spelen mooi voetbal en domineerden tegen Portugal."

Samenvatting Portugal - Servië

Als het aan Tadic ligt, is Servië vaker terug te vinden op een eindtoernooi. Zo waren zij er niet bij bij het EK van voorbije zomer. "We willen alle EK's en WK's meedoen", klonk het duidelijk.