Dusan Vlahovic helpt rommelend Juventus aan derbyzege tegen Torino

Bart van der Wijst • 21:54, 15-10-2022 / Laatste Update: 06:58, 12-12-2023

Het moest helemaal anders bij Juventus, daarom ging de ploeg na de beschamende 2-0-nederlaag op bezoek bij Maccabi Haifa in trainingskamp. De selectie van Massimiliano Allegri zat 24/7 met elkaar opgescheept in aanloop naar de derby tegen Torino om een hoop dingen te verbeteren. Het spel in de Derby della Mole was afschuwelijk, maar gewonnen werd er wel: 1-0.

Over de openingsfase kunnen we kort zijn: Juventus bakte er opnieuw vrij weinig van. Pas na een half uur kreeg Torino-doelman Vanja Milinkovic-Savic het druk. En het jongere broertje van Sergej (Lazio) moest gelijk een paar keer achter elkaar aan de bak. Milinkovic-Savic redde goed op schoten van landgenoot Dusan Vlahovic (2) en Manuel Locatelli.

Vlahovic reddende engel

Toch waren dat ook gelijk de enige hoogtepuntjes die Juventus liet zien. De ploeg van Allegri deed de bijnaam van de club eer aan; Juventus voetbalde als een Oude Dame.

Stadsgenoot Torino kon eigenlijk ook amper een vuist maken, dus keek het aanwezige publiek naar een gezapig potje in Turijn. Alle ogen bij Juventus waren gericht op Vlahovic, want wie anders zou immers een doelpunt moeten maken bij hen. Vlahovic leverde uiteindelijk ook. Een kwartier voor tijd stond hij op de goede plek om een corner binnen te werken.

Broodnodige punten

Torino probeerde er nog een slotoffensief uit te drukken. Met hangen en wurgen knokte Juventus zich naar 3 broodnodige punten. Daarmee voorkwam de zwart-witte ploeg uit Turijn dat de stadgenoot over hen heen ging op de ranglijst van de Serie A. Juventus (7e) heeft na 10 duels 16 punten, Torino (11e) heeft er 5 minder.