Edward Sturing staat voor montserklus met Vitesse: interim-coach blijft sowieso tot einde seizoen
i

Pro Shots

Edward Sturing staat voor montserklus met Vitesse: interim-coach blijft sowieso tot einde seizoen

Yvo van Dorst • 15:28, 22-12-2023 / Laatste Update: 16:16, 07-01-2024

Edward Sturing blijft tot het eind van dit seizoen de coach van Vitesse. Dat heeft de club uit Arnhem vrijdag bekend gemaakt. Ook de assistenten Nicky Hofs en Tim Cornelisse zetten de samenwerking bij de degradatiekandidaat voort.

Sturing (60) is nu officieel de opvolger van Philip Cocu bij Vitesse. Hij legde in november zijn taken als coach van de club neer. 'Edje interim' was eigenlijk tot de winterstop trainer, maar de clubleiding van Vitesse heeft dus besloten om door te gaan met hem als trainer.

Degradatie

Als nieuwe coach wacht Sturing de loodzware taak om Vitesse in de Eredivisie te houden. De club staat onderaan in de competitie, met maar 11 punten uit 16 wedstrijden. De Arnhemse formatie won pas 3 keer en kampt met een flink gebrek aan scorend vermogen. De teller staat slechts op 12 doelpunten. Defensief is het ook niet om over naar huis te schrijven. Zo verloor Vitesse al met 5-0 van Ajax, 5-1 van Go Ahead Eagles en 5-0 van Almere City.

Fanatisme

Technisch directeur Benjamin Schmedes koos onder andere voor Sturing vanwege zijn fanatisme in deze moeilijke tijden. "Deze situatie vraagt ontzettend veel van een trainer", vertelt de Duitser. "Het is te prijzen dat Edward aan boord blijft als coach en er alles aan wil doen om Vitesse naar boven te stuwen. Dat wordt niet makkelijk, maar onze gesprekken vormen een stevige basis."