Edwin Winkels: 'Ik hoor juist steeds meer geluiden dat Ronald Koeman bij Barcelona blijft'
i

Pro Shots

Edwin Winkels: 'Ik hoor juist steeds meer geluiden dat Ronald Koeman bij Barcelona blijft'

Eimert Pruis • 16:01, 21-05-2021 / Laatste Update: 01:36, 06-01-2024

Ronald Koeman zou helemaal niet binnenkort ontslagen worden bij FC Barcelona. Volgens Spaans voetbalkenner Edwin Winkels wordt de kans steeds groter dat de Nederlandse trainer gewoon blijft. "Heel Nederland was in rep en roer omdat een Spaanse radiozender zei dat Koeman voor 99 procent zou worden ontslagen. Nou, ik hoor juist steeds meer geluiden dat Ronald Koeman blijft", zegt Winkels in een interview met Sportnieuws.nl.

"Veel journalisten vinden dat Koeman het maximale eruit heeft gehaald. Hij deed mee om de titel en dat was voorafgaand aan het seizoen en zeker door de 8-2 tegen Bayern München echt niet de verwachting. Dus vragen veel journalisten zich af waarom er over Koeman wordt getwijfeld", zegt Winkels die daar direct aan toevoegt dat je in Barcelona niet kan spreken over een goed seizoen als ze geen kampioen zijn geworden. "Zelfs de beker vinden ze niet echt interessant. Stiekem werd er tijdens het seizoen toch meer mogelijk en dus meer verwacht. Het wordt daarom gezien als een teleurstellend seizoen maar niet zo erg als vooraf gevreesd."

Grote schoonmaak

Bij Barcelona is een grote schoonmaak aangekondigd maar Koeman blijft dus misschien zitten op zijn post. "Voorzitter Laporta wil vooral de bezem door de selectie halen. Alles kost veel geld en dan ga je natuurlijk geen trainer ontslaan. Maandag of dinsdag praat Koeman met Laporta en dan weten we meer."

Lees hier het hele interview met Edwin Winkels