Een eigen 'Netflix': Feyenoord presenteert Feyenoord ONE
i

Pro Shots

Een eigen 'Netflix': Feyenoord presenteert Feyenoord ONE

Brian Vesseur • 08:44, 10-01-2024 / Laatste Update: 13:04, 15-01-2024

Feyenoord heeft woensdag 10 januari een bijzondere streamingsdienst online gegooid voor de eigen fans: Feyenoord ONE. Via deze applicatie, een soort Feyenoord-Netflix, kunnen fans wedstrijden van alle tijden (opnieuw) bekijken.

Zo is het mogelijk om bijna direct een Europese of Eredivisie-wedstrijd terug te kijken op Feyenoord ONE, óf bijvoorbeeld specifiek de acties van een bepaalde speler in een wedstrijd. Ook oude topwedstrijden staan in de dienst, evenals documentaires.

Ruud van der Knaap, de commercieel directeur van Feyenoord, gaat enthousiast verder: "Daarnaast biedt de productie en distributie van videocontent via Feyenoord ONE ons de kans om in de toekomst nog meer series, documentaires en overige videocontent te maken van hoge kwaliteit. We zijn dan ook ontzettend trots dat we als eerste club in Nederland een eigen streamingdienst aan kunnen bieden aan onze supporters, in navolging van Europese topclubs als Liverpool, Real Madrid en Juventus."

Documentaire Santiago Giménez

Woensdagavond is de première van GIMENEZ, een documentaire over Feyenoord-spits Santiago Giménez, in Villa Thalia. De documentaire is vervolgens ook in Feyenoord ONE te zien. Sportnieuws.nl is aanwezig bij de première in Rotterdam.

Feyenoord laat weten dat een jaarabonnement voor seizoenkaarthouders en Legioenleden 25 euro kost, overige fans betalen 50 euro. Omdat Feyenoord ook fans heeft in Turkije en Spanje, zijn Turks en Spaans - naast Engels - ook toegevoegd als mogelijke ondertitelingen.