Een EK met (beperkt) publiek? Volgens de KNVB moet dat sowieso mogelijk zijn
i

ANP

Een EK met (beperkt) publiek? Volgens de KNVB moet dat sowieso mogelijk zijn

admin • 19:34, 02-02-2021 / Laatste Update: 10:25, 15-01-2024

De KNVB is momenteel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er tijdens het aankomende EK weer wat toeschouwers in het stadion mogen zitten. Vooralsnog gaat de UEFA nog altijd uit van het '12 landen-scenario' en Gijs de Jong, toernooidirecteur van de potjes die in Nederland worden gespeeld, vertelt tegen Voetbal International hoe dat in coronatijd moet gaan.

Allereerst heeft de UEFA een Zwitserse arts aangeteld als medisch adviseur. Best handig, tijdens zo'n pandemie. Verder hebben ze tot april de tijd om alle scenario's uit te werken. Dan moeten er knopen worden doorgehakt.

Beperkt publiek moet sowieso kunnen

De Jong is echter nu al optimistisch over eventueel publiek. "Wij denken dat er in juni één en ander mogelijk moet zijn dankzij het vaccineren en de testmogelijkheden. Alle bonden zijn unaniem: zeker met de 1,5e meter in acht zou beperkt publiek sowieso moeten kunnen in juni, want dat hebben veel bonden en clubs afgelopen zomer al bewezen. Maar we zijn ambitieus en willen meer. Wedstrijden zonder publiek plannen, is in onze ogen te voorzichtig."