Een topper die geen topper werd: Bayern München vermorzelt Freiburg

Bart van der Wijst • 23:23, 16-10-2022 / Laatste Update: 04:32, 12-12-2023

Op papier leek de wedstrijd tussen Bayern München en Freiburg een topper, maar dat werd het niet. In de Allianz Arena maakte de regerend kampioen van de Bundesliga gehakt van de ploeg van Mark Flekken. De Nederlandse goalie moest 5 keer vissen.

Na een kleine crisis heeft FC Bayern inmiddels de smaak te pakken in de competitie (en Champions League). De ploeg is nu 5 duels ongeslagen. Door de 5-0 van zondagavond klom het naar de 2e plek in de Bundesliga, 4 punten achter stuntploeg Union Berlin.

Speels gemak

Freiburg had voor vanavond een van de minst gepasseerde defensies van de Duitse competitie, maar daar had FC Bayern maling aan. Vanaf minuut 1 duwde de titelfavoriet het gaspedaal in. Dat leverde na ruim een half uur een 2-0-voorsprong op via goals van Serge Gnabry en Eric Maxim Choupo-Moting.

Na de pauze was het ook weer vlug raak, zelfs 2 keer snel achter elkaar. Eerst scoorde Sadio Mané, een paar minuten later was er 1 lettertje anders in de achternaam: Leroy Sané maakte de 4-0. Invaller Marcel Sabitzer zorgde een minuut nadat ex-Ajacied Noussair Mazraoui met een hamstringblessure naar de kant was gegaan voor de laatste treffer.