Een troosteloze boel: dit staat ons te wachten bij hervatting gestaakte wedstrijden
i

Pro Shots

Een troosteloze boel: dit staat ons te wachten bij hervatting gestaakte wedstrijden

Jeroen Rooseboom • 12:29, 25-04-2023 / Laatste Update: 00:20, 08-01-2024

Door de nieuwe regels van de KNVB rondom supportersgeweld staan er dinsdag 2 wedstrijden op het programma die moeten worden uitgespeeld. FC Groningen - NEC in de Eredivisie en NAC - Willem II in de Keuken Kampioen Divisie. De manier waarop dat gaat gebeuren, belooft niet veel goeds...

De voetbalbond besloot recentelijk dat wedstrijden definitief worden gestaakt bij aanhoudend supportersgeweld. De Brabantse derby tussen NAC en Willem II op vrijdag was de 1e die eraan moest geloven: nadat de wedstrijd eerder al tijdelijk was stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld, werd het duel na de 1-0 van Willem II definitief gestaakt. Het bier vloog de Tilburgers om de oren en dus kon iedereen gaan douchen.

Biergooier

Een dag later was het raak bij FC Groningen tegen NEC. Na 18 minuten werd een grensrechter geraakt door een beker bier, waarop de wedstrijd direct gestaakt werd. De 18-jarige man die zijn biertje gooide, zit nog steeds vast.

Voorwaarden hervatten gestaakte duels

Niet alleen raken de supporters hun cluppie ermee als ze zich misdragen, ze raken ook zichzelf. De wedstrijden worden namelijk op de supportersonvriendelijke dinsdagmiddag uitgespeeld. Daarnaast mag er ook geen publiek bij aanwezig zijn. En in het geval van NAC - Willem II is het resterende kwartier niet eens op tv te volgen. Willen we dit nou echt?

Programma

Groningen - NEC wordt dinsdagmiddag om 15.00 uur hervat. De ruim 70 minuten die nog moeten worden gespeeld zijn te volgen op ESPN 1. Het resterende kwartier van de Brabantse derby begint om 14.30 uur en is niet te zien op tv.