Een volle Kuip: Feyenoord en NEC verkopen al hun kaarten voor bekerfinale
Op 21 april gaat het om deze beker tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC © Getty Images

Een volle Kuip: Feyenoord en NEC verkopen al hun kaarten voor bekerfinale

17:30, 09-04-2024 / Laatste Update: 18:39, 09-04-2024

In Rotterdam en Nijmegen zijn ze helemaal klaar voor de bekerfinale. Zowel bij Feyenoord als NEC werden alle kaarten uitverkocht, waardoor alle vakken voor de clubs helemaal vol zullen zitten.

Beide clubs kregen van de KNVB 17.400 kaarten. Dat is meer dan voorgaande jaren. Dit keer zal 82 procent van De Kuip gevuld zijn door fans van de twee finalisten. De overige achttien procent wordt als volgt verdeeld: zes procent voor partners van de KNVB Beker, zes procent voor de KNVB en zes procent voor Stadion Feyenoord.

Bij Feyenoord ging het enorm hard met de kaarten voor de bekerfinale. De Rotterdammers verkochten 13.000 kaarten, aangezien de rest naar zakelijke relaties, partners, de Feyenoord Academy, Sportclub Feyenoord, personeel en de selectie van Feyenoord 1 gaat. Met een wachtrij van tienduizenden fans ging het uiteindelijk erg rap.

Ook bij NEC liep het storm, alleen was daar de verdeling iets anders. Bijna alle seizoenskaarthouders kochten een kaartje voor de finale, waarna daarna gekoppelde clubkaarthouders aan de beurt kwamen. Toen ook zij een kans hadden gekregen om een kaartje te bemachtigen, konden alle clubkaarthouders van de Nijmegenaren een kaartje aanschaffen. Dit gebeurde, waardoor zowel Feyenoord als NEC met maximale support de finale in gaat.