Eerst prijs voor Xavi als trainer: FC Barcelona wint Supercopa de España van Real Madrid

Pim Huberts • 23:07, 15-01-2023 / Laatste Update: 06:21, 12-12-2023

FC Barcelona heeft de Supercopa de España met overtuiging gewonnen van Real Madrid. In El Clásico was Barcelona hongerig: al in de 1e helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Trainer Xavi won zijn 1e prijs als coach. Barcelona won in Saoedi-Arabië met 3-1.

1 man steeg boven iedere uit: Gavi. De 18-jarige Spanjaard maakte een goal en gaf 2 assists. Pas in de allerlaatste minuut kreeg Marc-André ter Stegen toch een tegendoelpunt. Wie anders dan Karim Benzema prikte de 3-1 raak. Benzema speelde zijn 400e doelpunt in zijn clubcarrière.

Nadat Gavi in de 33e minuut de score opende na een assist van Robert Lewandowski, vond de Pool 10 minuten later zelf de netten. In de 2e helft kwam de ploeg van Xavi zelfs op 3-0 na een doelpunt van Pedri.

Barcelona wint de prijs voor de 12e keer.