Eerste thuisduel Luton Town in Premier League uitgesteld: problemen met stadionnetje
i

Getty Images

Eerste thuisduel Luton Town in Premier League uitgesteld: problemen met stadionnetje

Jeroen Rooseboom • 22:23, 14-07-2023 / Laatste Update: 04:17, 12-12-2023

De supporters van Luton Town zullen nog iets langer geduld moeten hebben voor hun thuisdebuut in de Premier League. De wedstrijd tegen Burnley, die gepland stond op 19 augustus, is uitgesteld omdat het stadion nog niet gereed is.

Kenilworth Road, zoals het onderkomen heet, is juist ook wat Luton zo'n leuke toevoeging aan de hoogste Engelse profcompetitie maakt. Naast enorme, moderne stadions als het Etihad Stadium van Manchester City, het Emirates van Arsenal en Londen Stadium van Tottenham lijkt het stadion van Luton op een fietsenhok wat bijna in elkaar gaat storten. Daarom moet er nog flink aan geklust worden voor er Premier League-voetbal gespeeld kan worden.

Zie ook: 🎥 | Dit is het superbrakke stadion van Luton, dat naar Premier League kan promoveren

'Werkzaamheden gaan gestaag'

"Met tegenzin", zegt de club over het uitstellen van de wedstrijd op de eigen website. "Kenilworth Road wordt klaargestoomd voor Premier League-voetbal, inclusief de bouw van een nieuwe tribune om te voldoen aan de eisen van de televisieaanbieders. Hoewel de werkzaamheden gestaag vorderen, heeft de Premier League garanties nodig om supporters op tijd op de hoogte te stellen. Die kunnen we nog niet geven."

Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd ingehaald wordt.