🎥 | Egypte dankt Mo Salah tegen Marokko en is halve finalist van de Afrika Cup

Trevor Wagener • 19:38, 30-01-2022 / Laatste Update: 03:02, 12-12-2023

Egypte heeft de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup bereikt! Zondag werd Marokko na een comeback verslagen: 2-1!

Marokko kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Sofiane Boufal schoot een penalty raak, nadat de VAR de arbiter erop wees dat Achraf Hakimi wel degelijk in het strafschopgebied werd neergehaald. Beide ploeg waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig ruimte tot het creëren van grote kansen.

Deze dienden zich meteen aan nadat de 2e helft begon. Namens 7-voudig winnaar Egypte was Trézéguet dicht bij, maar zijn poging ging niet naast. Kort daarop was het wel raak: Liverpool-ster Mo Salah reageerde het meest attent van iedereen bij de rebound van een standaardsituatie. Na een uur spelen liet Nayef Aguerd na om Marokko weer op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal verdween over.

Zenuwslopend

Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was Aguerd opnieuw dichtbij, maar de Egyptische doelman Gabaski redde fraai. Na 90 minuten en wat extra tijd werd er niet meer gescoord. De verlenging moest voor meer spektakel én doelpunten zorgen en zo geschiedde.

In de 100ste minuut werd Salah weggestuurd aan de rechterkant. De aanvaller hield de Marokkaanse defensie flink bezig en leverde de bal panklaar af bij de 2e paal, waar het voor Trézéguet een koud kunstje was om de bal binnen te tikken. Marokko, waar Zakaria Aboukhlal en Tarik Tissoudali in de verlenging nog invielen, stichtte geen gevaar meer waarna er na 33 duels een einde kwam aan de ongeslagen reeks van Marokko.

Wie anders dan Mo Salah doet het voor Egypte!

Van dichtbij zet hij zijn land op 1-1 in de clash met Marokko om de halve finale 🏆#AFCON2021 pic.twitter.com/VtYDsiHgeD