Egypte is woest om 'racistische' Senegalese supporters met laserpennen en dient klacht in
i

AFP

Egypte is woest om 'racistische' Senegalese supporters met laserpennen en dient klacht in

Eimert Pruis • 14:08, 30-03-2022 / Laatste Update: 02:19, 12-12-2023

De voetbalbond van Egypte is woedend over het gedrag van supporters van Senegal voor en tijdens de play-off voor een WK-ticket. De spelersbus van het nationale elftal werd voor het duel bekogeld met stenen en tijdens het duel waren de internationals van Egypte volgens de bond mikpunt van racisme. Met name sterspeler Mohamed Salah moest het ontgelden. De bond zegt op Instagram dat het een officiële klacht heeft ingediend bij de Afrikaanse voetbalbond CAF en mondiale voetbalbond FIFA.

Egypte verloor die wedstrijd in Dakar na strafschoppen en mist daardoor het WK in Qatar. Salah miste vanaf 11 meter en mede daardoor kon Sadio Mané, zijn ploeggenoot bij Liverpool, even later namens Senegal voor de beslissing zorgen. De bond van Egypte leverde het bewijs voor de misdragingen met foto's. Daarop zijn spandoeken te zien met beledigende teksten ("Fuck you Salah") en ingegooide ruiten van de bus.

Er waren ook foto's en video's te zien waarop de spelers van Egypte vanaf de tribune werden bestookt met laserpennen tijdens het nemen van de penalty's. Egypte miste 3 van de 4 strafschoppen.