Eigen schuld, dikke bult: Loïs Openda kan debuut tegen Nederland vergeten door deze stommiteit
i

AFP

Eigen schuld, dikke bult: Loïs Openda kan debuut tegen Nederland vergeten door deze stommiteit

Bart van der Wijst • 14:09, 03-06-2022 / Laatste Update: 13:10, 07-01-2024

Loïs Openda hoopt snel zijn debuut te maken voor de Rode Duivels. De spits die de afgelopen 2 jaar werd gehuurd door Vitesse zit bij de selectie van België voor de Nations League. Toch moet Openda zijn debuut even uitstellen, tegen Nederland doet hij sowieso niet mee.

Openda pakte in zijn laatste wedstrijd voor België onder-21 tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken een gele kaart. Zijn 3e van het seizoen, wat een schorsing betekent. Een hard gelag, want hierdoor mist hij de wedstrijd tegen Oranje.

Geen Loïs Openda vanavond bij de Rode Duivels. De Vitesse-spits had erop gehoopt zijn debuut voor België te maken tegen Oranje maar blijkt geschorst te zijn vanwege drie gele kaarten die hij heeft gekregen bij het onder 21-elftal van België.

— Jeroen Kapteijns (@JeroenKapteijns) June 3, 2022

Droom

"Een grote droom die uitkomt", noemde Openda zijn uitverkiezing voor de Rode Duivels. "Natuurlijk is het speciaal om te spelen en te trainen met de grote namen. Ik ken hen wel, maar weet niet of ze mij kennen", lachte Openda in gesprek met de NOS. "Het is ook speciaal om tegen Nederland te spelen, omdat ik er 2 jaar heb gespeeld."

Dat feestje gaat dus voorlopig niet door, maar Openda heeft na vanavond nog wel 3 kansen op zijn debuut voor de nationale ploeg. De 22-jarige aanvaller speelt in juni nog tegen Polen (8 juni, thuis), Wales (11 juni, uit) en nogmaals Polen (14 juni, uit). In september speelt België nogmaals tegen het Nederlands elftal, wie weet is Openda er dan wederom bij.