🎥 | Eindelijk een overwinning voor Mark van Bommel in de CL: 'Hele mooie afsluiter'

Jeroen Rooseboom • 11:11, 14-12-2023 / Laatste Update: 12:04, 08-01-2024

Mark van Bommel heeft met Antwerp de Champions League toch met opgeheven hoofd kunnen verlaten. Waar de eerste 5 groepswedstrijden allemaal verloren werden, was het woensdagavond wel raak. En hoe! Na een zinderende slotfase werd FC Barcelona met 3-2 verslagen.

Dat betekende ook meteen het einde van het negatieve record wat de Nederlander in handen heeft. Dit was pas zijn eerste overwinning ooit als coach in de Champions League. Alle 13 voorgaande duels eindigden in een gelijkspel of verlies. Dat is een record: geen enkele andere trainer moest zo lang op zijn eerste CL-zege wachten.

Antwerp vroeg op voorsprong

Arthur Vermeeren schoot Antwerp al vroeg op voorsprong, maar daarna nam Barcelona het heft in handen. Dat leverde 10 minuten voor rust de gelijkmaker op van Ferran Torres. Waar Antwerp eerder in de poulefase de wedstrijd dan vaak helemaal uit handen gaf, gebeurde dat nu niet. Sterker nog: Vincent Janssen, die eerder nog een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, maakte er 2-1 van.

Daarna volgde er een krankzinnig slot. Marc Guiu leek met een doelpunt in blessuretijd het Antwerpse feestje te verpesten. Totdat de pas 17-jarige invaller George Ilenikhena nóg dieper in blessuretijd de Bosuil alsnog deed ontploffen.

Typische Bosuilavond

"Dit is een hele mooie afsluiter", sprak Van Bommel. "Een typische Bosuilavond. En als je op deze manier wint, wordt daar zeker over gesproken. De afgelopen anderhalf jaar zijn er al aardig wat wedstrijden geweest die hoog scoren qua emoties."

Arthur Vermeeren maakte veel indruk tegen de Spanjaarden. Van Bommel hoopt de maker van de openingstreffer voorlopig nog voor zijn ploeg te kunnen behouden. "Deze zomer zal hij weg zijn. Maar we moeten proberen om hem tot dan hier te houden, in wat voor constructie dan ook."

Xavi is teleurgesteld

Coach Xavi van Barcelona moest na de competitienederlaag zondag tegen Girona (2-4) opnieuw een verlies incasseren. "Dat is niet fijn, maar we moeten positief blijven. We hebben met de groepswinst ons doel bereikt. Vorig jaar waren we nu al uitgeschakeld en moesten we door in de Europa League."