EK futsal eindigt in nachtmerrie voor Nederland: Oranje na zenuwslopend einde uitgeschakeld
i

Getty Images

EK futsal eindigt in nachtmerrie voor Nederland: Oranje na zenuwslopend einde uitgeschakeld

Bart van der Wijst • 23:06, 28-01-2022 / Laatste Update: 11:46, 08-01-2024

De Nederlandse zaalvoetballers waren zo dichtbij een plekje in de kwartfinales op het EK futsal, maar kwam nét te kort. Oranje keek tegen een 2-0-voorsprong aan, maar verloor door foutjes en een ontketend Servië alsnog: 2-3.

Gesteund door 1250 fans kwam de ploeg van bondscoach Max Tjaden al snel op voorsprong. Jordany Martinus liet de boel ontploffen in de Ziggo Dome. De speler van FC Eindhoven punterde raak na een foutje achterin bij Servië.

Kopje onder

Met een frommelgoal zorgde Yoshua St. Juste kort na rust voor de 2-0. Zijn schot werd door heel wat Servische benen aangeraakt en belandde achter de doelman. Nederland op rozen, maar nog veel tijd op de klok (zeker omdat het zuivere speeltijd is).

Via een heerlijke treffer (volley) van de 36-jarige Slobodan Rajčević knokte Servië zich terug in de wedstrijd. Daarna volgde een ware Servische omsingeling die Nederland te machtig werd. Er slopen fouten in de ploeg en dat werd Oranje fataal. Plots stond er 3-2 op het bord voor Servië, maar Nederland kreeg dé kans om langszij te komen.

Gemiste penalty

Saïd Bouzambou versierde een penalty en ging zelf achter de bal staan (6 meter) om de 3-3 binnen te schieten. Helaas schoot hij via de paal naast. Dat wreef de keeper er nog even in. Flink balen natuurlijk. Allen er was nog voldoende tijd. Met een extra veldspeler als keeper probeerde Oranje nog een gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet.

Bouzambou krijgt de kans om Oranje naast Servië te schieten, maar zijn strafschop gaat via de paal naast. #NEDSER #futsaleuro pic.twitter.com/7GMsinHu4c

— NOS Sport (@NOSsport) January 28, 2022

Daardoor gaan Portugal en Oekraïne naar de kwartfinales. Voor Nederland is de groepsfase het eindstation.

Oranje krijgt nog wat kansen in de slotfase, maar de bal wil er niet in. Servië wint en Nederland is uitgeschakeld op het EK. #NEDSER #futsaleuro pic.twitter.com/gBcQ0eyykp

— NOS Sport (@NOSsport) January 28, 2022