EK-held Chiesa laat Juventus weer eens juichen en pijnigt Chelsea
i

Getty Images

EK-held Chiesa laat Juventus weer eens juichen en pijnigt Chelsea

Eimert Pruis • 01:04, 30-09-2021 / Laatste Update: 20:27, 07-01-2024

Juventus heeft verrassend Chelsea verslagen in de Champions League. Federico Chiesa was 1 van de EK-helden van Europees kampioen Italië en toonde zich tegen Chelsea. Hij was ook 1 van de enige kwaliteitsspelers bij Juve, dat toch titelhouder Chelsea wist te verslaan: 1-0.

Matthijs de Ligt speelde een puike wedstrijd en zorgde er mede voor dat Romelu Lukaku niet in het stuk voor kwam. Aan de andere kant kon Hakim Ziyech zich niet onderscheiden. De Marokkaanse middenvelder kreeg weer eens een kans in de basis van trainer Thomas Tuchel maar veel liet Ziyech niet zien. Hij kreeg als afsluiter nog een gele kaart.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd in Turijn en legden een lekker potje voetbal op de mat. Iedereen ging in de rust natuurlijk wat extra nootjes en bier halen, want het was prima toeven op de bank. Federico Chiesa hield daar totaal geen rekening mee. De aanvaller en zijn teamgenoten hadden heerlijke thee gedronken en gingen als een razende van start in de 2e helft. Direct lag het balletje erin dankzij de Italiaanse EK-held Chiesa.

Het werd nog even spannend voor Juve, maar de uiteindelijke zege was niet eens onverdiend. Dus ook zonder Cristiano Ronaldo kan de club uit Turijn best wel wat.

Chiesa dronk heerlijke thee en maakt direct de 1-0 na rust: