🎥 | EK-kwalificatie: Frankrijk simpel langs Gibraltar, Oranje 3e in de poule na Griekse zege

Trevor Wagener • 01:17, 17-06-2023 / Laatste Update: 00:00, 12-12-2023

Frankrijk heeft vrijdag in de EK-kwalificatie makkelijk gewonnen van Gibraltar. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps won in het Portugese Faro met 0-3.

De 2-voudig Europees kampioen kwam geen moment in de problemen tegen Gibraltar. De gastheren gingen in de vorige interlandperiode met dezelfde cijfers onderuit tegen Oranje. Op eigen veld ging het tegen Les Bleus al vroeg de verkeerde kant op.

Olivier Giroud maakte al in de 3e minuut de 0-1 (zie onder). Kylian Mbappé (penalty na hands) en Aymen Mouelhi (eigen goal) zorgden ervoor dat de de eindstand 0-3 werd. Deschamps en co zijn nog altijd foutloos én zonder tegengoal in groep B van de EK-kwalificatie.

Uitslagen EK-kwalificatie vrijdagavond

Finland - Slovenië 2-0 (zie video onder)

Andorra - Zwitserland 1-2

Belarus - Israël 1-2

Denemarken - N.Ierland 1-0

Griekenland - Ierland 2-1 (zie beelden onder)

Kosovo - Roemenië 0-0

Letland - Turkije 2-3

Malta - Engeland 0-4

N-Macedonië - Oekraïne 2-3

San Marino - Kazachstan 0-3

Wales - Armenië 2-4

Geen EK-kwalificatie-duels voor Oranje

Doordat het Nederlands elftal actief is op de eindronde van de Nations League, speelt de ploeg van coach Ronald Koeman deze periode geen EK-kwalificatiewedstrijden. Zondag speelt Oranje de troostfinale tegen Italië. Doordat Griekenland Ierland versloeg, staat Nederland momenteel 3e in de poule. De beste 2 plaatsen zich direct voor het EK 2024 in Duitsland.

Samenvatting Griekenland - Ierland

Samenvatting Finland - Slovenië