EK onder 21: dit zijn de beste spelers van Frankrijk en Italië
i

Getty Images

EK onder 21: dit zijn de beste spelers van Frankrijk en Italië

Brian Vesseur • 19:20, 22-06-2023 / Laatste Update: 07:37, 12-12-2023

Frankrijk onder 21 heeft het meest waardevolle team van heel het EK onder 21. Dat toernooi is woensdag afgetrapt met onder andere Jong Oranje tegen Jong België (0-0). Donderdagavond komt Frankrijk om 20.45 uur in actie tegen Italië. Deze 2 teams hebben een paar van de beste spelers van het hele toernooi in de selectie.

Bij Frankrijk spelen Michael Olise, Amine Gouiri, Khéphren Thuram (de zoon van Lilian en de broer van Marcus), Pierre Kalulu en Rayan Cherki. Kalulu is een centrale verdediger van AC Milan. Manu Koné van Borussia Mönchengladbach is de meest waardevolle speler van de Franse selectie met een waarde van 40 miljoen euro. Hij is momenteel geblesseerd.

Tonali & Scalvini

Bij Italië zijn er een paar spelers die er écht bovenuit steken, maar is de kern van sterspelers wat kleiner dan bij Frankrijk. De grote man bij Italië is Sandro Tonali, toevallig ook van AC Milan. De meest talentvolle speler is de 19-jarige Giorgio Scalvini, een centrale verdediger van Atalanta Bergamo. Hij is volgens Transfermarkt.nl 40 miljoen euro waard.

Andere bekende namen zijn Destiny Udogie en Wilfried Gnonto.