Emerson Royal moet wegduiken voor kogels bij chaotische situatie in São Paulo
i

Getty Images

Emerson Royal moet wegduiken voor kogels bij chaotische situatie in São Paulo

Bart van der Wijst • 17:01, 04-06-2022 / Laatste Update: 00:20, 12-12-2023

Emerson Royal is in zijn thuisland Brazilië ontsnapt aan de dood. Dat schrijft O Liberal. De speler van Tottenham Hotspur moest wegduiken voor de kogels bij een chaotische situatie buiten een nachtclub in São Paulo.

Emerson Royal ging buiten bij New Trips op de foto met een politie in burger toen een andere persoon met een pistool de voetballer bedreigde. De overvaller vroeg om Royals horloge en ketting.

29 schoten gelost

De agent spotte snel wat er gaande was en begon met zijn eigen wapen te schieten. Volgens lokale berichten werden er in totaal 29 schoten gelost, waarbij de overvaller in zijn rug werd geraakt. Hij werd uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. Emerson Royal bleef ongedeerd, maar zou wel in 'shock' zijn geweest.

De voetballer van Spurs kreeg later zijn horloge en ketting terug, na de overval moest hij mee naar het politiebureau om aangifte te doen tegen de overvaller. Emerson was met familie en vrienden in de nachtclub om een feestje te vieren, wat natuurlijk kan nu het seizoen over is.

Reactie

"Ik ga nu rusten", sprak Emerson Royal na zijn vertrek bij het politiebureau tegenover Globo Esporte. Ook zijn vader werd door dat medium ondervraagd. "Het was een horrorscène. Ik wens dat niemand toe", zei Emerson Royal senior daarover.

'Over een tijdje zal ik mijn eigen mening geven over wat er is gebeurd', schreef de voetballer van Tottenham Hotspur bij een foto op Instagram. 'Bedankt voor de bezorgdheid van iedereen. Godzijdank ben ik in orde.'