🎥 | Emotionele afscheidsspeech trainer Ron Jans bij FC Twente: 'Ik ga dat zo missen'

Sjors Tanis • 19:38, 11-06-2023 / Laatste Update: 22:10, 11-12-2023

Ron Jans nam zondag op feestelijke wijze afscheid als trainer van FC Twente, want zijn ploeg greep een ticket voor de voorronde van de Conference League door Sparta te verslaan (1-0). Na het duel was de 64-jarige Jans geëmotioneerd bij zijn afscheidsspeech voor het publiek in de Grolsch Veste in Enschede.

"Bedankt, spelers. Ik heb altijd iets: spelers dat zijn niet profs, dat zijn mijn jongens", zo begon Jans zijn toespraak. "Ik ben zo gek met jullie. Jullie hebben ons, mij, zo veel gegeven."

Liefde voor publiek

Vervolgens liet Jans zijn waardering voor de fans van Twente blijken. "We hebben 3 jaar in De Lutte gewoond. Dat kan ik iedereen aanbevelen. Daar wonen alleen maar leuke Tukkers. Alleen maar leuke mensen, geweldig! En dan ga je het liefste in het weekend naar de Grolsch Veste, met jullie. Ik ga dat zo missen! Geweldig bedankt."

Bekijk ook: Wat een tranen! FC Twente-icoon Wout Brama neemt afscheid van publiek in Grolsch Veste

De speech leek voorbij, maar Jans wilde toch nog iemand noemen: Jan Streuer, die technisch directeur die net als de trainer vertrekt na een samenwerking van 3 jaar. "Ik ben iemand vergeten", merkte Jans op. "Dat is officieel mijn baas, maar het is ook mijn hond, ook mijn vriend, mijn vader, mijn broer, mijn mentor. Jan Streur, je bent geweldig jongen."