Enge details bekend na mislukte overval op Tadic: Ajacied gevolgd met peilbaken
i

Pro Shots

Enge details bekend na mislukte overval op Tadic: Ajacied gevolgd met peilbaken

Jeroen Rooseboom • 16:37, 19-01-2023 / Laatste Update: 06:28, 12-12-2023

Er zijn meer details naar buiten gekomen over de mislukte overval op Dusan Tadic. Zo vond de politie daarna een peilbaken onder de auto van de voetballer. Het Openbaar Ministerie zegt dat deze is geplaatst door de overvallers.

Een peilbaken is een soort gps-tracker, waarmee de overvallers de aanvoerder van Ajax konden volgen. Daardoor konden ze op 28 juli 2022 de Serviër verrassen. Tadic rende eerst weg, maar daarna kwam het tot een confrontatie. En daarbij hadden de overvallers echt de verkeerde voor zich, want de aanvaller van de Amsterdammers beet flink van zich af. De recherche vond na het voorval een peilbaken in zijn uitlaat, schrijft Het Parool.

Top 600

Door camerabeelden werden de overvallers herkend als de 26-jarige Mohamed El K. en Mohammed F. van 19 jaar. Die eerste stond ooit in de top 600-lijst van gevaarlijkste criminelen van Amsterdam. El K. ontkent alle betrokkenheid, net als F. Maar toch ziet justitie genoeg aanwijzingen dat de 2 van plan waren Tadic te overvallen. Tegen El K. werd donderdag 12 maanden cel geëist.