Engelse kranten vol ongeloof na onverwachte zege United: 'Duizelingwekkende transformatie'
i

ANP

Engelse kranten vol ongeloof na onverwachte zege United: 'Duizelingwekkende transformatie'

Joris Kaper • 10:39, 23-08-2022 / Laatste Update: 07:01, 12-12-2023

Het kan snel gaan in Engeland. Vorige week konden Manchester United en coach Erik ten Hag nog rekenen op een hele bak kritiek van de Engelse kranten. Dinsdag zijn dezelfde kranten vol ongeloof over de onverwachte zege van United op Liverpool.

In de kranten staan groot de namen van onder meer Ten Hag, Jadon Sanco, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia. "Dit was een duizelingwekkende transformatie", aldus The Guardian.

'Toonbeeld van kwaliteit'

"Op een avond waar duizenden United-fans de anti-Glazer-campagne steunden was United een toonbeeld van moed en kwaliteit. Van David de Gea in het doel tot aan Marcus Rashford als centrumspits, en alles wat ertussen zat", aldus diezelfde krant. "Manchester United reduceerde het heavy metal-spel van Liverpool tot soepele stopverf na een duizelingwekkende transformatie na 2 vernederende nederlagen."

Hoge cijfers voor Martínez en Malacia

Ten Hag had 4 wijzigingen aangebracht ten opzichte van de 4-0-nederlaag tegen Brentford. Zo stond Tyrell Malacia in de basis, en de oud-Feyenoorder maakte een prima indruk. Hij kreeg een 8 van de Manchester Evening News. "Dat was een bemoedigend debuut." Een andere aankoop, ex-Ajacied Lisandro Martínez, kreeg zelfs een 9 van de krant: "Hij deelde in de 1e minuut een dreun uit aan Salah en was vervolgens heer en meester."

Ronaldo en Maguire op de bank

De keuze van Ten Hag om Cristiano Ronaldo en Maguire te passeren noemde de BBC cruciaal. "Dat was een gok voor Ten Hag, die wist dat hij veel kritiek zou krijgen als hij zonder hen had verloren. In plaats daarvan was hij getuige van een avond waarvan hij hoopt dat het een startsein van zijn heerschappij op Old Trafford is." Ook The Guardian noemde het passeren van de aanvoerder en topspits "een moedige zet."