Engelse media: 'Goal Hakim Ziyech tegen Manchester United had niet mogen tellen'

Pim Huberts • 10:14, 30-11-2023

Hakim Ziyech waande zich een superster door met 2 doelpunten voor Galatasaray tegenstander Manchester United flink pijn te doen. De Turkse club speelde met 3-3 gelijk in het Champions League-duel. Maar achteraf blijkt dat zijn eerste doelpunt niet helemaal volgens de regels liep.

Ziyech knalde in de 29e minuut een mooie vrije trap raak voor de 1-2. Volgens beIN SPORTS had het doelpunt afgekeurd moeten worden. Ploeggenoten Mauro Icardi en Abdülkerim Bardakci stonden te dicht op het muurtje van Man United.

FIFA-regel

De Galatasaray-spelers liepen uit de muur, waardoor er een gat ontstond. Hier schoot Ziyech perfect tussendoor. Volgens de FIFA-regels stonden Icardi en Bardakci te dicht op de muur. Als er een muurtje van 3 verdedigende spelers staat, mag een aanvallende speler niet op minder dan 1 meter afstand van de muur staan.

Meetlat

Rechtenhouder beIN SPORTS zette er een meetlat tegenaan en rekende uit dat Icardi op slechts 61 centimeter van het muurtje stond.

Historisch

Galatasaray kan zich voor het eerst in 10 jaar plaatsen voor de 8e finales van de Champions League. Dan moet er nog wel over 2 weken gewonnen worden van FC Kopenhagen.

Check het doelpunt hier: