Engelse media keihard voor Erik ten Hag: 'United koos de verkeerde linkspoot van Ajax'
i

Getty Images

Engelse media keihard voor Erik ten Hag: 'United koos de verkeerde linkspoot van Ajax'

Bart van der Wijst • 09:30, 24-12-2023 / Laatste Update: 22:48, 04-01-2024

Erik ten Hag doet er goed aan om de Britse pers tijdens de feestdagen te vermijden. Zij zijn namelijk behoorlijk kritisch op hem en Manchester United, dat zaterdagmiddag met 2-0 verloor op bezoek bij West Ham United. "Hoe lang kan dit nog doorgaan?", klonk het in Engeland.

Dat waren de woorden van Daily Mail. "De druk neemt toe op Ten Hag na een van de zwakste optredens in een nu al rampzalig seizoen. Hoe lang kan dit nog doorgaan? Het is verschrikkelijk om te zien hoe United speelt. Als je verliest, ga dan strijdend ten onder. Stroop de mouwen op. Dit was een trieste vertoning", concludeerde de krant.

Voor schut

The Times schreef dat United 'voor schut werd gezet'. "West Ham kreeg in de afgelopen twee weken twee keer vijf doelpunten tegen in een wedstrijd. Elke formatie met enige samenhang vindt een weg door de defensie van West Ham, maar de mannen van Ten Hag niet."

Verkeerde linkspoot van Ajax

Manchester Evening News gaf Ten Hag een vijfje voor de wedstrijd tegen West Ham. "Hij koos, gezien de afwezigen, voor een logische opstelling", aldus het medium. Wel koos de krant de aanval op oud-Ajacied Antony, die vorig jaar voor 100 miljoen euro werd gekocht. "United heeft de verkeerde linkspoot van Ajax genomen", doelden ze op oud-collega Mohammed Kudus, die zaterdag tegen Manchester tot scoren kwam.