Engelse media verbaasd en enthousiast: 'Onthoud de dag dat Brighton Amsterdam veroverde'
i

ProShots

Engelse media verbaasd en enthousiast: 'Onthoud de dag dat Brighton Amsterdam veroverde'

Joris Kaper • 11:39, 10-11-2023 / Laatste Update: 18:36, 04-01-2024

Ajax verloor donderdagavond opnieuw met 2-0 van Brighton & Hove Albion. Twee weken geleden gebeurde dat ook al en de Engelse media waren toen al verbaasd over het gemak waarmee de Engelsen wonnen. Maar na donderdag zijn de media in Engeland helemaal enthousiast.

"Brighton vervult de stoutste dromen in de stad van de zonden", zo kopt The Sun. "Brighton loopt voor op de gevallen Nederlandse grootmacht. De Brighton-fans vierden groot feest en hadden genoeg redenen om te proosten. Ze waren ook in de perfecte stad om dat te doen. De 2 zeges zijn iets wat geen enkele fan een jaar geleden had kunnen bedenken, ongeacht wat ze gerookt hadden."

'Onthoud de dag'

"Onthoud de dag: 9 november 2023, de dag dat Brighton & Hove Albion Amsterdam veroverde", zo meldt de regionale krant The Argus. "Nog maar 2 jaar geleden kwam een reis naar het buitenland alleen in de stoutste dromen van Brighton-fans voor. Dat dit nu gebeurt is nauwelijks te geloven. Fans van Brighton veroverden de bars en het stadion in Amsterdam. En De Dam heeft er nog nooit zo mooi uitgezien."

Samenvatting Ajax - Brighton

'De grootste prestatie in de historie van Brighton'

Dat is de kop van een stuk in The Daily Mail. "Het is de meest grootse overwinning in de 122-jarige geschiedenis van de club. Ajax, dat wel met iets meer durf speelde dan in Engeland, is het enige team dat dit seizoen niet wist te scoren tegen Brighton."

Lees ook: Negatieve Ajax-statistiekjes na nederlaag tegen Brighton

'Brighton had met meer kunnen winnen'

The Guardian zag dat Ajax met de komst van John van 't Schip een kleine opleving kende, "maar ondanks dat had Ajax donderdag geen kracht om Brighton echt in de problemen te brengen. Sterker nog: Brighton had met een grotere marge kunnen winnen als João Pedro, Simon Adingra en Ansu Fati hun kansen niet hadden gemist."