Daar zijn ze weer: Legia Warschau haalt uit naar Engelse politie na oppakken rellende fans
i

Getty Images

Daar zijn ze weer: Legia Warschau haalt uit naar Engelse politie na oppakken rellende fans

Noah Hoogenboezem • 12:52, 02-12-2023 / Laatste Update: 17:13, 08-01-2024

De Engelse politie heeft 46 supporters van Legia Warschau vervolgd. De fans misdroegen zich in Birmingham voor de wedstrijd tegen Aston Villa in de Conference League. Het is niet de eerste keer dat Legia betrokken is bij chaos, want ook rondom de wedstrijd tegen AZ was het erg onrustig. In een statement schuift de club de schuld in de schoenen van Aston Villa en de politie.

De fans gooiden van alles naar de politie donderdag en mochten uiteindelijk ook niet het stadion in voor de wedstrijd. Toen ze dat te horen kregen probeerden ze dingen te gooien naar de Aston Villa-fans, die wel in het stadion waren. Volgens de politie zijn 5 agenten, 2 politiehonden en 2 politiepaarden gewond geraakt.

Statement

Zoals verwacht heeft Legia er alweer een statement uitgegooid waarin keihard wordt uitgehaald naar Aston Villa en de Engelse politie. Volgens de club heeft Aston Villa zich niet aan de UEFA-regels gehouden door te weinig kaarten te geven aan de Poolse club en heeft dat bijgedragen aan de spanningen.

AZ

Ook bij de uitwedstrijd van Legia tegen AZ liep het enorm uit de hand. Toen werden zelfs 2 spelers van de ploeg aangehouden vanwege het aanvallen van de politie. 1 van hen wordt sinds deze week officieel vervolgd. Legia haalde toen ook hard uit naar AZ en de Nederlandse politie. Zelfs de Poolse politiek viel met keiharde woorden Nederland aan.

Overwintering

Legia strijdt met AZ om overwintering in de Conference League. Op donderdag 14 december spelen beide ploegen in Polen tegen elkaar. AZ moet winnen om 2e te worden in de groep, terwijl Legia genoeg heeft aan een punt. AZ heeft uit voorzorg besloten om geen fans mee te nemen, maar het dreigt sowieso een heet avondje te worden.