🎥 | Engelse scheidsrechtersbaas geeft toe: 'Goal Nathan Aké had afgekeurd moeten worden'

Jeroen Rooseboom • 11:53, 06-09-2023 / Laatste Update: 22:34, 11-12-2023

Nathan Aké scoorde afgelopen weekend de 2-1 voor Manchester City tegen Fulham (5-1). Er was direct al veel twijfel of de goal goedgekeurd moest worden, maar de VAR greep niet in en de goal telde. Nu heeft scheidsrechtersbaas Howard Webb toegegeven dat de goal wél afgekeurd had moeten worden.

Diep in de blessuretijd van de 1e helft kopte Aké uit een corner zijn ploeg op voorsprong. Maar daarbij was vrij duidelijk te zien dat teamgenoot Manuel Akanji in de lijn van de bal en de keeper stond. Hinderlijk buitenspel, zou je dus zeggen. Maar de VAR wuifde het weg en het doelpunt stond. De trainer van Fulham, Marco Silva, was na afloop piswoest op de leiding.

'Niet makkelijk'

En de trainer heeft nu dus gelijk gekregen. Webb gaf toe dat de VAR een fout heeft gemaakt door de goal van Aké niet af te keuren. "Om te beginnen wil ik zeggen dat dit afgekeurd had moeten worden. Dit is niet altijd makkelijk om te beslissen, omdat je informatie bij elkaar probeert te krijgen.Staat de speler buitenspel? Welke official staat in een goede positie om het te zien en wat voor gevolg had het dat de speler in die positie stond en wat voor invloed had het op de tegenstanders?"

Aarzeling

"Het lijkt er zeker op dat Akanji invloed heeft op Bernd Leno, de keeper lijkt te aarzelen", vervolgt Webb. "De officials op het veld gaven het doelpunt, ze zagen de actie die invloed had op Leno's mogelijkheid om bij de bal te komen niet."