'Engelse topclub legt contact met Bayern om Ryan Gravenberch uit zijn nachtmerrie te halen'
i

Pro Shots

'Engelse topclub legt contact met Bayern om Ryan Gravenberch uit zijn nachtmerrie te halen'

Yvo van Dorst • 21:54, 30-08-2023 / Laatste Update: 10:01, 12-12-2023

Ryan Gravenberch kan op de valreep Bayern München alsnog verlaten. De middenvelder die standaard een plekje op de bank heeft in Duitsland, kan mogelijk naar Liverpool. De Engelse club heeft inmiddels de gesprekken met de Duitsers geopend, meldt The Athletic.

Het is al langer bekend dat Liverpool geïnteresseerd is, maar de club heeft nu echt actie ondernomen. Bij de ploeg van Jürgen Klopp is zowat het hele middenveld vertrokken en daar werden tot nu toe alleen Wataru Endo (VfB Stuttgart), Dominik Szoboszlai (RB Leipzig) en Alexis MacAllister voor teruggehaald.

Haast

De deal kan er niet 1 van de lange adem worden, aangezien ook in Duitsland en Engeland de markt vrijdagnacht sluit. Gravenberch ziet de stap wel zitten. Liverpool gaat eerst even kijken of de deal financieel haalbaar voor de club is. Daarna wordt er over de persoonlijke voorwaarden gesproken met de Nederlander uit de jeugd van Ajax.

Standaard wissel

Gravenberch hoeft bij Bayern in ieder geval niet op veel speeltijd te rekenen. Met grote namen als Jamal Musiala, Thomas Müller en Joshua Kimmich is de concurrentie niet mals voor de 21-jarige Nederlander. Gravenberch stond vorig jaar in zijn debuutseizoen bij 3 competitiewedstrijden aan de aftrap.